Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Velkommen til Billund kommune

Børnenes Hovedstad · En af Danmarks bedste erhvervs- og turistkommuner og Nordeuropas sjoveste legeplads

Centralt placeret på grænsen mellem Øst- Syd, Midt og Vestjylland er Billund Kommune et strategisk godt sted at bosætte sig, hvis man har fokus på job- og karrieremuligheder og samtidig ønsker at bo i en kommune, hvor rammerne for familielivet er trygge og byder på uanede muligheder 

- Så velkommen til Billund kommune

 

.....................................................

Børnene er i fokus

Billund er Børnenes Hovedstad, og vi har i Billund kommune et helt særlig fokus på at skabe de bedste muligheder for børn og deres familier, uanset om det handler om at træde de første spændende skridt ind i dagpleje/vuggestue, de næste vigtige skridt i skole og på ungdomsuddannelse eller de mange forskellige og udviklende skridt i fritiden.

I Billund kommune har vi dagpleje og vuggestuer, vi har moderne daginstitutioner og syv kommuneskoler i forskellig størrelse. I kommunen er der også international skole- og børnehave samt private børnehaver og skoler. Alle steder er der fokus på leg, læring og kreativitet.
Samtidig er vi uden tvivl Nordeuropas sjoveste legeplads med LEGOLAND, Lalandia og det nye LEGO House, foruden et hav af mindre attraktioner og legemuligheder.

Billund Kommune Billund Kommune blev dannet med kommunalreformen i 2007. Det var Grindsted og Billund Kommuner, der fandt sammen i Billund Kommune, der hører til i Region Syddanmark. Med sine 26.500 indbyggere og et areal på 540,18 km2 hører kommunen dermed til blandt de mindste af de 98 kommuner i Danmark. De gamle Billund og Grindsted Kommuner var forskellige men med markante fællestræk som er båret ind i den fælles kommune. Det gælder blandt andet iværksætterånden som gennem godt 100 år har gjort to små pletter på Danmarkskortet til en af landets mest fremgangsrige kommuner. Grindsteds vækst begyndte for alvor, da det første tog i 1914 dampede ind på den nybyggede station. Byen blev på få år et jernbaneknudepunkt, og det skabte vækst på hele egnen. Jernbanen er lige nu helt fraværende i kommunen, men i de kommende år etableres der to stationer i Billund. Billunds udvikling begyndte for alvor i 1930’erne. Dengang boede der ca. 250 borgere, hvoraf 7 arbejdede på legetøjsfabrikken. I dag har LEGO alene i Billund over 4.200 medarbejdere og byen er et unikt eksempel på en såkaldt Company Town i Danmark.

 

Velkommen til Billund Kommune

Ib Kristensen
Borgmester

 

Læs Borgmesterens velkomstbrev til tilflyttere til Billund Kommune